Aleksandar Veselinović za „Max Sport“ analizira Ligu šampiona: Real i Nemce nikad ne otpisuj

Foto: Mocartsport

Poznati su polufinalisti ovogodišnje Lige šampiona. Borusija Dortmun, Pari sen Žermen, Bajern i Real izašli su kao pobednici iz četvrtfinalnih okršaja. Bile su to četiri, pardon, osam utakmica u kojima je fudbalski svet uživao. Krem evropskog fudbala, zadivio je sigurno i one najprobirljivije kada je reč o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Ko je tu bio favorit, a ko u podređenom položaju, sada je teško govoriti, ali rezultati pokazuju ko je u ovom trenutku bolji.

Mladi, ali već provereni trenerski stručnjak Aleksandar Veselinović, razunmljivo ,sa posebnom pažnjom pratio je mečeve Lige šampiona.

Sa pažnjom i sa uživanjem. Sjajno. Zato se i zove elitno klupsko takmičenje – počeo je analizu za „Max Sport“ Veselinović.

Odakle krenuti, kada je kuvalo na sve strane. Možda iz Dortmunda?

Negde sam dao izjavu da su Borusija i  Atletiko Madrid otprilike pojednakog kvaliteta. Lično, nisam iznenađem što je klub biz Nemačke prošao dalje, a da su to bili Španci, moglo bi se isto konstatovati. Dortmund, ali i dan kasnije Bajern, potvrdili su da Nemce nikada ne treba otpisivati. Njihova upornost, uz naravno kvalitet, uvek donesu nagradu u vidu rezultata.Bbaš te dve utakmice su najbolji primer.

Barselona je prosula kapital iz prve utakmice, PSŽ se uzdigao?

Dugo se već govori kako Parižani imaju skup zvezda, a ništa ne mogu da naprave. Evo, dokaza da mogu. Koliko je malo potrebno Mbapeu da pokaže zašto je svetski as. Gol mašina. Barselona je jednostavno, klonula u drugom poluvremenu, a u ovakvim utakmicama to se kažnjava.

Arsenal su svi videli u polufinalu, čak i posle utakmice u Londonu?

Da, ali pita se i Bajern – nastavlja Veselinović.- Videli ste da su oni u stanju da umrtve igru, ali i da postignu gol i onda igraju kao da je tek početak meča. Englezi su se negde preračunali. Očekivao sam više od Arsenala.

Bez svake sumnje, duel Mančester siti – Real bio je prava poslastica?

Posle goleade u Madridu svi su negde očekivali sličan scenario, ali i po mom mišljenju, prolaz aktuerlnog prvaka Evrope. E, ali kada je sa druge strane Real Madrid, treba zaista biti hrabar pa „kraljevski“ klub unapred precrtati.

Karlo Anćeloti je nadmudrio Gvardiolu?

Stari je to lisac. Kada već pominjemo trenere, mislim da je bilo jasno da će Anćeloti onako da priporemi utakmicu. Postigao gol, stvorio sigurnost i onda se brani često i sa sedam-osam igrača. Mančester siti jeste napadao, stvarao šanse, ali jednostavno lopta nije slušala. Drugo, golman Španaca bio je sjajan.

A, onda penali?

Lutrija ili umeće, kako se uzme. Odlučili su nervi, nemam drugo objašnjenje.

Dortmund – PSŽ, Bajern – Real u polufinalu?

Eto nove poslastice i uživanja. Kome dati prednost? Real – PSŽ u finalu. A, zašto ne bi bilo i drugačije – uz osmeh je poručio Aleksandar Veselinović.