ALKARAS PONOVO ŠOKIRAO SVET: Šta ovo znači za Rolan Garos?

Karlos Alkaras ponovo je bio primoran da otkaže učešće na jednom od turnira, ovog puta na turniru u Barseloni, gde je trebao biti prvi nosilac, nakon što je već propustio učešće u Monte Karlu.

Nelagodnost koju je osetio u predelu ruke tokom vremena provedenog u Monte Karlu nije prošla, a nedostatak osećaja prilikom udaraca bio je glavni razlog za otkazivanje učešća u Barseloni. Očigledno je da Alkaras i njegov tim nisu bili zadovoljni nekim aspektima njegove igre na treningu, i odlučili su da ne rizikuju dalje pogoršanje problema sa rukom pred naredne turnire u Madridu, Rimu i Rolan Garosu.

Endi Rodik, bivši broj jedan, izrazio je nadu da će sa Alkarasom sve biti u redu. „Nadam se da nije ništa ozbiljno, to bi bilo zaista zabrinjavajuće. Ipak, on može da nastavi sa radom na fizičkoj pripremi dok se ruka ne oporavi“, rekao je Rodik. On takođe ističe da je Alkaras, iako se fokusirao na velike turnire poput Grend slemova, sada primoran da smanji očekivanja i prilagodi se novonastaloj situaciji kako bi ostao zdrav i spreman za buduće izazove.