Analiza: Partizan – Novi Pazar, statistika je kao bikini…

Foto: Sportal

Fudbaleri Partizana su izborili važnu pobedu sinoć protiv Novog Pazara golovima Severina i Kastilja u 35. odnosno 56. minutu. Partizan je držao konce utakmice i činilo se da je bolji rival kada se pogleda rezultat, ali, interesantno, statistički parametri ukazuju da je borba bila znatno izjednačenija nego što nam se čini.

Posed lopte je veoma upečatljiv budući da je glasio 67% – 33% u korist gostujućeg tima. Partizan je igru bazirao na dugim dodavanjima i konstantnim šutevima na gol tako da nije imao vremena da zadrži loptu u nogama što su ,,plavo-beli“ znatno bolje radili. Kada su šutevi u pitanju takođe je skor sličan. Partizan je imao 12 šuteva, od toga četiri u okvir gola, a dva su završila u mreži, dok su Pazarci imali samo dva šuta manje.

Kada je drugo poluvreme u pitanju, Pazar je držao primat. Na osam pokušaja  tima koji predvodi Slavko Matić, izabranici Igora Duljaja su odgovorili sa samo tri, ali je jedan ipak uspeo da završi u mreži što je najbitnije.

Utisak je da je statistika na poslednjim mečevima retko naklonjena fudbalerima Partizana, o čemu je i ranije bilo reči, ali ne bi se nikako smelo reći da se ,,provlače“. Partizan uzima bodove, što je u fudbalu jedino bitno, a činjenica da su često statistički izjednačeni, govori o efikasnoti. Svakako će ostati zabeležena  veoma konkurentna igra Novog Pazara koji je, uz više sreće i kocnentracije, mogao da makar jednom zatrese mrežu protivnika koji je, ipak, potpuno zaslužio tri boda.