Arenom se orilo „Uprava napolje“: Zasluženo ili ne?

Foto: Sportal

Košarkaši Crvene zvezde su slavili u prvoj utakmici četvrtfinala ABA lige ekipu Studentskog centra rezultatom 83:81. Najefikasniji u domaćem timu su bili Miloš Teodosić sa 17 poena i osam asistencija, odnosno Mitrović sa 14 koševa i 6 uhvaćenih lopti.

Ipak, nisu preokret i pobeda ostavili najveći utisak na jučerašnjoj utakmici, već simpatizeri crveno-belog grba, koji su u pojedinim momentima, vidno izrevoltirani skandirali „Uprava napolje“.

Iza kluba sa Malog Kalemegdana je još jedna neuspešna sezona u Evroligi. Skor od 11 pobeda i čak 23 poraza, te 16. mesto na tabeli, sigurno nisu zadovoljavajući za tim koji je na početku sezone imao visoke ambicije. Velike promene su se desile unutar kluba i samog igračkog kadra, a najveće negativno iznenađenje cele sezone je Šabaz Nejpir, koji je u Zvezdu doveden kao jedan od nosilaca ekipe i kao neko ko će praviti razliku. Nakon brojnih nesuglasica on je napustio klub, a pre njega je usled loših rezultata sa klupe otišao Duško Ivanović.

Čini se da su imali crveno-beli u jednom trenutku izgledne šanse da se bore za plej-of, nakon pobeda nad Olimpijom iz Milana i Partizanom, euforija je izuzetno porasla, ali su usledila bolna prizemljenja u vidu Asvela i Albe, te su navijači bili svesni da će Zvezda morati da se okrene obavezama u ABA ligi.

Izabranike Janisa Sferopulosa očekuje gostovanje u Podgorici, a ukoliko pobede i ključne bitke u borbi za ABA prsten.

Postavlja se pitanje da li igrači i uprava zaslužuju ovakav tretman, odnosno da li će se sezona smatarti uspešnom ukoliko osvoje regionalno takmičenje.