Arsenal petardirao Čelsi!

Foto: Getty Images


Fudbaleri Arsenala dominirali su na svom stadionu „Emirejtsu“, pobedivši ekipu Čelsija rezultatom 5:0 u zaostaloj utakmici Premijer lige.

Arsenal je bio impresivan, a posebno se istakao bivši igrač Čelsija, Kai Haverc, postigavši dva gola, dok su Trosar i Vajt takođe bili strelci.

Artetin tim je sjajno otvorio utakmicu, već u četvrtom minutu Rajs je asistirao Trosaru za vodstvo od 1:0.

U 52. minutu, Vajt je iskoristio odbijenu loptu i udarcem pogodio mrežu za drugi gol, što je označilo gotov meč za Čelsi. U 57. minutu, Haverc je uspeo da izmakne odbrani i sa preciznim udarcem savladao Petrovića za treći gol, dok je u 65. minutu ponovo Nemac bio precizan nakon asistencije Sake, postigavši četvrti gol.

U 70. minutu, Vajt je nehotice postigao drugi gol, pokušavajući da centrira, ali je lopta završila u mreži za konačnih 5:0.

Čelsi je pokušavao, ali Nikolas Džekson nije uspeo da iskoristi svoje prilike, dok je Arsenal bio nepogrešiv u drugom poluvremenu.

Arsenal je odigrao odlično i ostvario ubedljivu pobedu i ostao na vrhu tabele sa 77 bodova, barem do vikenda, dok Siti ima dva meča manje, a Liverpul ima 74 boda i igra svoj meč u sredu.