Ataman dobio pretnje pred dolazak u Beograd: „Videćeš šta će da ti urade kada dođeš,….“

Trener Panatinaikosa, Ergin Ataman, izneo je tvrdnje o pretnjama koje je navodno dobio nakon utakmice sa Makabijem. Na konferenciji za medije, Ataman je otkrio da mu je neko iz delegacije gostujućeg tima, navodno, uputio pretnje.

Ovo nije prvi put da je turski stručnjak podigao prašinu. Posle prvog duela, optužio je sudije da su „gurale“ Makabi iz političkih razloga. Sada je govorio o navodnim pretnjama iz redova izraelskog kluba.

Ataman je izjavio da je upozoren da će se suočiti sa jevrejskim političkim pokretom pri prvoj poseti Izraelu, jer osećaju da je protiv njih. Takođe je izrazio čuđenje zbog saopštenja koje je izdao Makabi, tvrdeći da je uvek štitio tu veliku organizaciju. „Ako nešto nije u redu, postoji kazna u pravilniku za tako nešto. Zašto okrećete ljude protiv mene?“, pitao je Ataman.

Otkrivajući detalje incidenta, Ataman je rekao da je neko iz Makabija, bez akreditacije, prišao njemu u svlačionici i izjavio: „Videćeš u Izraelu, videćeš šta će Cionisti da ti urade“. Ove tvrdnje su izazvale veliku pažnju u košarkaškom svetu i podstakle raspravu o odnosima između klubova i političkih kontroverzi.