Barani bolji od Arsenala!

FOTO: Instagram / fk.arsenal.tivat

Fudbaleri Mornara iz Bara su savladali Arsenal iz Tivta sa 2:1 u utakmici 31. kola Meridianbet Prve lige Crne Gore.

U neizvesnoj utakmici prvi  su zapretili domaćini preko Mugoše, ali je golman gostiju lako intervenisao. Na priv gol se nije dugo čekalo, u 19. minutu je upućen centaršut u šesnaesterac Arsenala, Montenegro je intervenisao, ali samo do Vukovića koji je zatresao mrežu za vođstvo Barana. Kordić nije uspeo da donese izjednačenje svojoj ekipi, pošto je posle greške odbrane rivala izuzetno loše regaovao. Do kraja prvog poluvremena nije bilo izglednijih prilika.

Drugi period igre je doneo više šansi, a samim tim i više golova. Domaći tim je u 57. minutu došao do izjednačenja, kada je Mugoša šutirao sa više od 20 metara i evrogolom savladao nemoćnog Popovića. Radost nije dugo trajala, jer je Mornar samo 120 sekundi kasnije došao do izjednačenja. Vukotić je iskoristio sjajno centaršut sa desne strane, te preciznim udarcem glavom matirao Zogovića. Kraj utakmice su obeležile čarke na obe strane koje su bile krajnje nepotrebne.

Mornar sada zauzima četvrto mesto sa 6 bodova manje u odnosu na lidera Dečić, dok se Arsenal nalazi na poziciji broj sedam, ali daleko od opasne zone.

Barani će upravo sa liderom odmeriti snage u narednom kolu, a tim iz Tivta će na megdan Jedinstvu iz Bijelog Polja.

Aleksa Ćetković, vezista Arsenala, je izneo svoje utiske nakon poraza svog tima.

Utakmica u kojoj smo, iako nismo uspeli da osvojimo bodove, igrom pokazali da zaslužujemo više. Sigurno da nismo zadovoljni ishodom, stvarali smo prilike, ali ih nismo realizovali za razliku od protivnika, koji je svoje iskoristio. Čini se da je i sudija mogao bolje da odreaguje u određenim sitaucijama koje su promenile tok utakmice. Ali šta je – tu je, fokus nam je na sledećem protivniku i moramo se što bolje pripremiti za tu utakmicu – izjavio je Ćetković.