Bilbao bolji nakon penala!

Foto: Getty Images

Fudbaleri Atletik Bilbaa i Majorke su odigrali izuzetno dramatičan meč u finalu Kupa kralja koji je nakon regularnih 90 minuta kao i produžetka odlučen udarcima sa bele tačke u kojima je trofej uspela da dobije ekipa Bilbaa.

Nakon 90 minuta rezultat je bio 1: 1. Majorka, iako je većinu meča provela braneći se, je uspela da dođe do vodećeg gola u 21 minutu kada je mrežu protivnika zatresao Rodrigez.

Baskijci nisu želeli da tek tako prepuste prestižan trofij kupa pa je u 50. minutu Sanset doneo izjednačenje domaćem timu.

Nakon prvih 90 minuta pobednik se nije mogao ni nazirati pa se otišlo u produžetke u kojima je borba takođe bila veoma izjednačena s tim da je Bilbao probao više napada kako bi ugrozio gol protivnika dok je Majorka veliki deo vremena provela u defanzivi i traženju šansi iz kontranapada.

U redovima Majorke je sa klupe u 74.minutu ušao Nemanja Radonjić dok je u sudijskoj nadoknadi prvog produžetka odbranu ojačao i Matija Nastasić.

Kako Majorka već duže vreme nije postojala na terenu, a Bilbao nije uspevao da joj ozbiljnije pripreti, bilo je jasno da će pobednika Kupa odlučiti izvođenje jedanaesteraca što je bilo i najpravednije.

Promašeni penali Morlanesa i Radonjić su doneli veliko slavlje Bilbau i prvi trofej Kupa nakon 40 godina.