Bojan Ostojić za MaxSport: Derbi je nešto posebno! Verujem u ekipu, Duljaja i pobedu u Kupu!

Foto: FK Partizan

Partizan je u finalu Kupa Srbije 2019. godine slavio sa 1:0 na Marakani protiv Crvene zvezde, a strelac pobedničkog gola – Bojan Ostojić, je za Max Sport govorio o fenomenu večitog derbija i dražima koje takav meč nosi za oba tima.

Derbi je za mene nešto posebno, poput praznika. Nešto najveće što imamo u Srbiji i mislim da svi treba da žive za njega. Znamo koliko se prati, kao i šta sve donosi. Kako za igrače koji ga sad igraju, tako i za mene kada sam postigao pogodak. Doneo sam trofej Partizanu i pobedonosnim golom stavio tačku na karijeru. Meni je utakmica dosta donela, ali, na žalost, Partizan od tada nije osvojio nijedan trofej. Igrali smo dva finala i izgubili oba na penale – započeo je Ostojić

Objasnio je da se tim ne razlikuje previše od ekipe koja je pre pet godina donela trofej kupa.

Nema puno razlika, osim što sada ima mnogo više stranaca nego ranije, kao što je slučaj i u Crvenoj zvezdi. Derbi je jedinstvena priča, nikada nema favorita, što se pokazalo i na prethodnim mečevima. Zvezda ima dosta skuplji tim od Partizana, ali za mene su svakako najbolji igrači oni koji su trenutno u timu.

Kada su titule u pitanju, smatra da je potrebna koncentracija u svim utakmicama.

Matematički više nema opraštanja. Moraće da se bore na svakoj utakmici (fudbaleri Partizana prim.aut.). Trofej se ne osvaja samo na derbiju, već i na drugim mečevima. Nije samo važno pobediti u derbiju, već i savladati ostale ekipe. Partizan ne sme da živi samo od derbija, već da pobeđuje kako bi se što bolje pripremio za njega. Porazi, poput meča sa Napretkom, ne smeju da se dozvole i mora da bude veća koncentracija na svim utakmicama.

Nakratko se osvrnuo i na prethodni derbi.

Naravno da sam gledao. Bila je jedna dobra utakmica. Partizan jeste izgubio, ali me raduje što su igrači shvatili draž derbija, pogotovo stranci, koji su videli atmosferu i sve čari koje derbi nosi.

U sredu se Zvezda i Partizan sastaju u polufinalu Kupa Srbije, a nekadašnji stub odbrane tima iz Humske smatra da crno-beli mogu da prođu bolje nego u ligaškom susretu.

Voleo bih da bude golova i verujem da će Partizan da pobedi u sredu. Mislim da će Partizan bolje da se pripremi u odnosu na prethodne dve utakmice i nadam se da pobedi. Mora da prođe mnogo bolje i nadam se da se neće više voditi polemika oko suđenja. Poslednji derbi je bio veoma kvalitetan, a, kao što znamo, publika voli golove. Žao mi je što je više golova bilo u Partizanovoj mreži, ali novi derbi je novi izazov i nadam se da ćemo da prođemo u finale. Verujem u ekipu i Igora Duljaja – zaključio je Ostojić.