Boško Đurovski za „Max Sport“: Neka se ponovi april 2007!

Foto: Kurir

Bio je i osta Zvezdin vojnik – Boško Đurovski. Kao igrač, samo golman nije bio. Sa trakom oko rukava ili bez nje, uvek je davao posldnji atom snage. Kasnije, kao trener, utkao je sebe u istoriju Crvene zvezde. I danas je tu.

Derbi kuca na vrata, kakva su očekivanja?

Kao i uvek zvezdaška, da budemo bolji i da pobedimo – ne ostavlja dilemu Boško Đurovski, u razgovoru za „Max Sport“.

Neko ste ko je čari derbija osetio i kao igrač i kao trener?

Podjednako teško, a opet, bilo je i podjednako lepo. Kada se pobeđivalo, onda je to bilo nešto najlepše u karijeri jednog igrača. Bilo je i poraza, a tada se baš tugovalo.

Imali ste i tu sreću da Partizan dva puta u kratkom razmaku bacite na kolena u vreme kada ste sedeli na klupi crveno-belih, bio je paril kao i sada?

Te dve utakmice se pamte, ali mi smo te sezone tri puta za redom pobeđivali komšije. Bilo bi sjajno da se istorija ponovi. 

Koji je recept za to. Kako da ga primene Vladan Milojević i njegovi izabranici?

To je jako teško – nastavlja Boško.- Znate, nije lako Partizan pobediti zaredom u dve utakmice. Sada će svi da kažu, Zvezda ima sedam bodova više, igra bolje… Slažem se, ali to u utakmicama kao što je današnja ama baš ništa ne znači. Stalno govorim, da se retko kada na derbiju odlučuje o šampionu. „Male“ utakmice obično kroje sudbinu. Primer je Partizan, eto komšije su pogubile bodove u duelima gde se to nije ni naslućivalo.

Činjenica je da Zvezda favorit?

Svi aduti su na strani mog kluba. Bolji plasman, igra, forma i očekujem pobedu. Ali, treba biti oprezan, nije to baš tako laka utakmica. Partizanov adut može da bude recimo, što će Duljaj meč da vodi sa tribina, a to i te kako može da ponese ekipu.

Na kraju legendarni fudbaler kluba iz Ljutice Bogdana poručuje:

Očekujem kvalitetnu utakmicu, pune tribine i sve ono što derbi čini najvećom utakmicom na našim prostorima. Neka pobede Zvezda i fudbal, a rezultat je manje bitan – uz smeh će Boško Đurovski.