ČOVIĆ PROGOVORIO O POJAČANJIMA: „Imao sam uticaj u dovođenju Skorcanitisa, pa sam platio da ode“

Nebojša Čović, predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, je u nedavnom intervjuu za „Sport klub“ istakao da u procesu dovođenja igrača ne donosi konačne odluke.

„Proces je takav da sportski direktor, generalni menadžer prvog tima, pomoćni treneri, svi oni vrše skauting na stotine igrača na raznim pozicijama. Onda trener prvog tima učestvuje u odabiru, sagledava karakteristike i sužava izbor. Konačnu odluku, posebno kad je sport u pitanju, donosi trener“, objasnio je Čović.

Komentarišući uticaj uprave na odabir igrača, Čović je naveo primer Luka Vildoze u Panatinaikosu.

„Vildoza je dobar primer. Ataman ga nije koristio, iako je Janakopulos moćan. Međutim, imao sam uticaj u slučaju Sofoklisa Skorcanitisa. Bio je marketinški značajan za nas. Radonjić nije bio zainteresovan, ali ja sam insistirao na njegovom dolasku. Na kraju sam ja platio troškove od 90.000 evra da ode“, izjavio je Čović.

Govoreći o Frediju Gilespiju, Čović smatra da Sferopulos nije pogrešio što ga je doveo.

„Nije bilo nesuglasica. Kada je Grk došao, rekao je da ćemo igrati s postojećim igračima i pratiti situaciju. Mislim da nije pogrešio ni s Gilespijem. Jedna utakmica s Partizanom je dovoljna za ocenu“, zaključio je Čović za „Sport klub“.