ČOVIĆ: Protiv Efesa i SC smo morali ozbiljnije, imamo jedan trofej, a neki nemaju nijedan!

FOTO: Starsport

Predsednik KK Crvene zvezde, Nebojša Čović je gostovao u jednoj emisiji gde je opisao Zvezdinu dosadašnju sezonu, a malo se dotakao i prošlosti u klubu.

Čović je započeo govor o utakmici sa Efesom, te se prebacio na utakmicu sa Studentskim Centrom.

-Sramota je za Zvezdu ono što se dogodilo u Istanbulu. Trebali smo da budemo ozbiljniji, a što se tiče utakmice sa Studentskim Centrom, nisam zadovoljan ovom utakmicom. Pomazio nas je Bog da pobedimo ovako kako smo pobedili. Studentski Centar je odigrao jednu sjajnu utakmicu i ja im čestitam na tome, sjajno ih je vodio trener, i mislim da su mogli da pobede, ali je tu odlučilo iskustvo- rekao je Čović.

-Jako je teško igrati utakmice ABA lige i Evrolige u isto vreme, naravno nije nam ovo prvi put, ali je zaista teško. Srećni ste kada pobedite, ali kada izgubite to je toliko tugovanje koje utiče i na druge utakmice.

Čović se dotakao teme o pojačanjima na početku sezone kada je u pitanju plejmejkerska pozicija.

-Sve igrače na početku sezone smo doveli kako je Duško rekao, nijedan igrač mu nije nametnut. Nejpir je opravdano kasnio, imao je svoje razloge, kada je Duško to čuo rekao nam je da raskinemo ugovor sa njim. Pružali smo mu šansu dok je Ivanović bio trener, istu šansu je dobio kada je došao Sferopulos, nije išlo. On je bio pod velikim ugovorom sa nama. Mi smo se dogovorili sa Armanijem po pola da ga isplatimo. Iskreno, ja nisam video da je imao neku sjajnu partiju i u Armaniju, zašto je to tako ja ne znam. Što se tiče ostalih plejmejkera, Jago je doveden kao treći plej, a Teodosić je doveden da pomogne. Nakon odlaska Nejpira, Jago je 90% bio prvi plej, to morate da razumete, dok Teodosić pored svog talenta ne može da igra u kontinuitetu od 20-25 minuta po utakmici.

Zvezda je regularni deo sezone u ABA ligi završila na prvom mestu, dok je u Evroligi završila na 16. mestu.

-Zadovoljan sam u ABA ligi kako je išlo uz ove poramećaje u Evroligi. U Evroligi nisam zadovoljan, najavljivao sam plej-of, nismo uspeli da to obezbedimo.

Zvezda je u poslednjih nekoliko godina zamenila par trenera, da li fali kontinuitet trenera u Zvezdi?

-Imali smo kontinuitet sa Dejanom Radonjićem. Videćemo u narednom periodu da li će se nastaviti kontinuitet, važno je osvajati trofeje. Da je Alimpijević bio slobodan, mi bi doveli njega, on je završio trenersku karijeru u Zvezdi zbog jednog igrača koji je sada veliki mrzitelj Zvezde, a ne znam zašto.

Čović ne krije da ima malo čudan odnos sa stranim trenerima.

Znate kakav je moj odnos sa stranim trenerima, ali Janis radi posao vrlo korektno, on vodi u međusobnom duelu sa našim najvećim rivalom 3:2, videćemo kako će dalje to izgledati. Mi imamo jedan trofej, a neki nemaju nijedan.

Kada je u pitanju dovođenje igrača, u Zvezdi se pita trener.

Bili su razgovori sa menadžerom Dejvisa, doveden je Tobi, bili su razgovori sa menadžerom Hauvarda, nije doveden. Sve je to izbor trenera koji je tada vodio klub. Što se tiče Gilespija, on je odigrao sjajnu utakmicu u Evroligi protiv Partizana, videćemo šta će dalje da uradi. Tompkins je doveden tako kako je doveden, povređen, sve je to izbor trenera. Od njega zavisi da li će on igrati sledeću sezonu ili ne.

Spomenuo je par reči i o Topiću.

Topić će igrati sledeće kolo, na kraju sezone ide na draft, on ima ugovor od četiri godine sa Zvezdom, videćemo šta će odlučiti. Sferopulos je imao razgovor sa njim i rekao mu je koliko minuta može da očekuje.

Vratio se na pitanje o kontinuitetu trenera, te je dao jasan razlog.

-Pitali ste me što nemamo kontinuitet sa trenerima, mi nemamo ni kontinuitet sa igračima. Što mislite da smo išli na tržište sa Marjanovićem, sa Kalinićem, sa Gudurićem? Mi nismo imali novca da isplatimo plate nekim ljudima. Nismo mogli da zadržimo Pantera koji je igrao kod nas za 640 hiljada evra- zaključio je Čović.