Crno-beli zakazali finale sa večitim rivalom!

Foto: Ossrb


Odbojkaši Partizana Efbet drugi su finalisti plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Aktuelni šampion Srbije je večeras, u trećoj polufinalnoj utakmici, nadigrao Radnički doo u Kragujevcu sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:22, 25:22 i 25:22.

Partizan je večerašnjom pobedom, nakon punih devet godina, zakazao borbu za titulu sa Crvenom zvezdom, pošto su se poslednji put ”večiti” u finalu sastali u sezoni 2014/2015. Nakon tog finala, crveno-beli su osvojili naslov nacionalnog šampiona, pa će Partizan ove godine pored šanse da odbrani titulu osvojenu prethodne sezone, imati priliku da se revanšira ljutom rivalu za tadašnji poraz.

Iskusni Novica Bjelica predvodio je svoj tim do pobede sa 16 osvojenih poena, a pratili su ga Lazar Marinović i Milija Mrdak sa po 11. Na drugoj strani, najviše se istakao Filip Stoilović sa 12.

Neće crno-beli imati previše vremena za odmor, pošto ih već za nekoliko dana očekuju obaveze u finalu. Prve tri finalne utakmice zakazane su za 14, 17 i 20. april, dok su eventualna treća i četvrta predviđene za 23, odnosno 26. april.