Da li će UEFA da se pomeri rok za prijavu igrača za EP u Nemačkoj?

Foto: Ilustracija UEFA

Na adresu evropske kuće fudbala (UEFA), stigao je zahtev da se pomeri rok za prijavu igrača za učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Kako prenose pojdini mediji, neke od zemlja učesnica su izrazile zabrinutos, da li će i koliko biti u mogućnosti da sastave spiskove svojih reprezentacija do 7.juna, s obzirom na to da će se samo nekoliko sati pre tog roka odigrati poslednje prijateljske utakmice.

Po pravilima UEFA svi spiskovi, odnosno igrači moraju da budu registrovani najkasnije sedam dana pre početka takmičenja na EP, a kako kontinetalni šampionat startuje utakmicom Nemačka – Škotska 14. juna, malo je verovatno da će iz evropske  kuće fudbala da prihvate stav zemalja čije su reprezentacije izborile učešće na Prvenstvu Evrope.

U ponedeljak na sastanku Nacionalnog komiteta takmičenja, raspravlja će se o pravilima da igrači mogu da budu zemanjeni u reprezentacijama bilo kada do prve utakmice na turniru, sve dok postoji medicinski dokaz o povredi koja ih eventualno sprečava da igraju.

Na istom sastanku, razmatraće se i predlog sa nedavnog sastanka selektora u Diseldorfu, koji se zalažu da se ekipe povećaju sa 23 na 26 igrača.