DA LI JE DULJAJ NEPRAVEDNO OTPUŠTEN? Došao kada niko nije hteo i uvek stavljao Partizan na prvo mesto!

Period Igora Duljaja u Partizanu pokazuje da je preuzeo tim u teškom trenutku nakon ostavke prethodnog trenera, Gordan Petrića koji je napustio klub u februaru 2023. Uspeo je da stabilizuje ekipu koja je prolazila kroz krizu rezultata i igre. Iako nije postigao željene rezultate u Evropi, uspeo je da vrati atraktivnost i zanimljivost prvenstvu, što je doprinelo ujedinjenju navijača Partizana.

Duljaja je karakterisala motivacije igrača i donošenja odmerenih izjava pred utakmice. Takođe, zalagao se za dobar odnos između Partizana i Crvene zvezde, što je važno za sportsku kulturu.

Kroz svoje veze u Ukrajini i Šahtjoru, doveo je nekoliko kvalitetnih igrača u Partizan, što je doprinelo jačanju tima. Međutim, nakon niza poraza u prvenstvu i kupu, uprava kluba donela je odluku o njegovom otpuštanju.

Duljajev odlazak može se smatrati i nepravednim s obzirom na okolnosti njegovog dolaska u klub i postignute rezultate. Preuzeo je tim u teškom trenutku i uspeo da napravi značajan pomak, čak i više nego što se očekivalo, što bi moglo ukazivati na nepravednost njegovog otkaza. Osim toga, smena pet kola pred kraj prvenstva može imati negativne posledice na ekipu, posebno ako se uzme u obzir da je Duljaj imao podršku među navijačima i bio omiljen među igračima.

Takođe, spominje se i mogući loš odnos sa sportskim direktorom Ivicom Kraljem kao razlog za otkaz. Međutim, takvi interni konflikti mogu biti rešeni kroz konstruktivan dijalog i rad na poboljšanju saradnje, umesto promptne smene trenera.

Iako je Duljaj isticao želju da ostane na čelu tima, uprava je smatrala da su hitne mere potrebne radi stabilizacije igre i postizanja postavljenih ciljeva. Albert Nađ preuzeo je ulogu glavnog trenera s ciljem očuvanja druge pozicije u Superligi i obezbeđivanja učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Igor Duljaj će ostati upamćen među navijačima Partizana po dobrom radu koji je obavio tokom svog mandata, naročito tokom jesenje sezone kada je tim dostigao prvo mesto u prvenstvu. Iako nije uspeo da stabilizuje formu tima u drugom delu sezone, njegov doprinos klubu, kao i angažman na terenu i van njega, ostavili su pozitivan utisak.