Da li je Katai najbolji Zvezdin fudbaler u 21. veku?

Foto: Transfermarkt

Dva fantastična gola kojima je rešio jučerašnju utakmicu protiv radnika iz Surdulice ponovo su stavila Aleksandra Kataija u centar fudbalske pažnje Zvezdin Magiko, iako ne dobija preveliku minutažu, nastavlja da je koristi na neverovatan način i da pravi izuzetnu razliku svaki put kada kroči na teren. U crveno-belom dresu je postigao i 110. gol kojim je pretekao čuvenog Rajka Mitića na večnoj listi najboljih strelaca tima iz Ljutice Bogdana.

Fantastične partije koje za Zvezdu pruža već nekoliko godina sa pravom Kataija svrstavaju na listu jednog od najboljih njenih fudbalera u 21. veku. Istina je da ima izuzetnu konkurenciju budući da se nalazi u društvu velikih imena kao što su Nemanja Vidić, Nikola Žigić, Marko Pantelić, Perica Ognjenović i mnogi drugi, ali uspesi kluba u kojima je igrao izuzetnu ulogu kako u domaćem prvenstvu tako i Evropi govore za sebe i Kataiju ostavljaju velike šanse da vrlo brzo postane i najbolji igrač Crvene zvezde u 21. veku.
Atraktivan stil igre koji kod mnogih mladih ljubitelja fudbala probudi želju i ljubav prema klubu kao i ogroman doprinos bez obzira na priliku koju dobija kod trenera koji u tom trenutku na mestu šefa, samo su neki od kvaliteta koji visoko kotiraju Kataija na listi.

U svakom slučaju će zbog brojnih trofeja koje je doneo kao i uspeha u ligi u evropskim takmičenjima Katai ostati jedan od najzapamćenijih fudbalera Crvene zvezde u novijoj istoriji.