Da li Kaminski i Doužir mogu da pariraju Egzumu i Lesoru?

Foto: Eurohoops

Svi koji vole crno-bele su na kraju prošle sezone bili svesni da će Partizan imati izuzetno težak zadatak da zadrži okosnicu tima u čemu je delimično i uspeo.Jedni od najbitnijih igrača koje Partizan ipak nije uspeo da privoli da ostanu još jednu sezonu u redovima ekipe Željka Obradovića su Dante Egzum i Matijas Lesor koji su otišli u NBA odnosno u grčki Panatinaikos.

Nije bio lak zadatak dovesti njihove zamene ali su se na kraju među mnogobrojnim kandidatima izdvojili veterani najbolje košarkaške lige na planeti Pi Džej Doužer i Frank Kaminski koji čini se da za sada iako ne igraju potpuno loše još uvek moraju da dosta toga učine kako bi se mogli porediti sa australijskim plejmejkerom i francuskim centrom.

Matijas Lesor je jedan od miljenika Grobara i vrlo je brzo od dolaska ušao u srca svih partizanovaca zbog ogromne borbenosti i želje da izgori na svakoj utakmici za grb koji nosi na grudima. Pored toga si isticao izuzetno atraktivnom igrom koja je često na domaćem terenu znala da pruži prevagu i momentum okrene na stranu Partizana. Kada je u pitanju Frenk Kaminski dosta mu se zamera što prosto ni statistički ni po atraktivnosti ne može da parira Matijasu Lesoru iako se vidi da želja definitivno postoji. Američki centar nikako ne uspeva da parira Lesoru kada su skokovi u pitanju i utisak je da je bivši centar Partizana znatno bolji u reketu.

Kada je u pitanju pj dolžer koji je došao kao zamena za Dantea Egzuma da pruža podršku kapitenu kevinu panteru na poziciji plejmejkera, situacija je znatno bolja nego kod centarskog para. Dožer je znao da dobrim potezima često pomogne da meč prevagne na stranu Partizana, ali nikako ne uspeva da dobije u poslednjem u poslednje vreme odgovarajući u minutažu od strane Obradovića što se odražava i na njegovu statistiku koja je kada su recimo asistencije u pitanju znatno slabija od Egzumove.

Partizanu je ostalo još jedno kolo Evrolige da proba da izbori plej-in a s obzirom da je ekipa makar po statističkim parametrima slabija od prethodne čini se da je to i realna situacija. Veliki je novac uložen u rekonstrukciju ekipe ali će vrlo brzo doći na red svođenja računa i dobri rezultati će morati da opravdaju uloženo. Novi igrači jesu dosta dobri poseduju neosporan kvalitet i nikako kod njih ne izostaje želja da pomognu klubu ali je prosto utisak da su bivši košarkaši postavili pretežak „domaći zadatak“.