Da li su Zvezdini transferi u ovoj sezoni promašaj?

FOTO: Marko Metlaš

Čović je relativno skoro otvorio temu o prelaznim rokovima u klubu.

Najvažnije je znati koji je igrač doveden pre drugog. Bjelica koji je završio svoju karijeru bio je  izbor pre Čime Monekea koji blista u Baskoniji, dok je Majk Tobi zauzeo poziciju ispred Brendona Dejvisa, i naravno toliko zvučno pojačanje u vidu Šabaza Nejpira koji nikako nije zadovoljio uslove crveno-belih, pa i Čovića.

Naime, Čović ne krije da je prelazni rok loše odrađen, nakon lošeg starta je takođe prekinuta saradnja sa trenerom Duškom Ivanovićem, nedugo posle je otišao i Šabaz Nejpir.

“Promašaj“ od “Pojačanja“ je takođe i Fredi Gilespi koji se nije baš snašao u crveno-belom dresu.

Nema sumnje da je Zvezda odradila loše svoj zadatak tokom leta, ali ima i svetlo na kraju tunela što bi se reklo, Bolomboj je doveden kao ne toliko zvučno pojačanje da bi posle samo nekoliko meseci sa svojim sjajnim partijama tokom sezone već potpisao novi ugovor sa crveno-belima.

Jago Dos Santos je doveden kao treći plej, niko nije očekivao odlazak Nejpira, te je sve palo na omalenog Brazilca koji se sjajno snašao i zauzeo vrlo bitnu ulogu u rosteru. Rokas Gidraitis i Adam Hanga igraju toplo-hladno, ali nema sumnje da će oni pomoći Zvezdi u borbi za titulu ABA lige.

Najzvučnije pojačanje koje je stiglo na “Mali Kalemegdan“ je Miloš Teodosić, koji i sa svojih 37 godina pokazuje da još uvek ima magiju u svojim rukama. Kada on nije na raspolaganju Janisu Sferopulosu koji je zamenio već pomenutog Ivanovića, Zvezda ne zna za pobedu u Evroligi.

Topić je iz Mege došao u Zvezdu nakon sjajnih partija u prvom delu sezone, ali se povredio protiv Partizana u Evroligi.

Navijači, pa i sam klub će probati da što pre zaborave ovu sezonu kada je u pitanju Evroliga, dok je skroz drugačije u ABA ligi. Zvezda je prva na tabeli ima obezbeđen domaći teren do kraja plej-ofa.

Još uvek nije kasno da Grčki stručnjak složi sve kockice i napravi tim koji će moći da vrati trofej ABA lige u svoje vitrine.