Darko Tešović za „Max Sport“: Kup šansa za Partizan

Foto: Sportal

Nekadašnji prvotimac Partizana Darko Tešović, danas trener prvoligaša Novog Sada u trenucima dok svoje „kanarince“ priprema za nova iskušenja, odvaja vreme za priču na temu „Kup duel Crvena zvezda – Partizan“.

Mislim da bi bilo korisno da se malo spuste tenzije i da se svi okrenu narednoj utakmici koja na pragu – ističe Tešković, na početku razgovora za „Max Sport“. – Ne vidim zašto suđenje mora dabude dominatna tema posle onakve utakmice, gde smo videli pet golova i još nekoliko prilika. Grešaka je bilo i biće, vreme je da se bavimo igrom.

Izjavili ste nedavno da ste zadovoljni bili posle prethodne utamice večitih?

Jeste, bio sam zadovoljan. Voleo bih da vidim uvek onakav Partizan. Zaista su delovali dobro. Nisu u finiš ušli stabilnije i to je Zvezda iskorisitila. Mislim da su crveno-beli visokim presingom doveli utakmicu do ritma koji im odgovara i to su materijalizovali golovima i pobedom.

Kup je novo poglavlje naša dva najveća kluba?

Neće to da bude ništa manje važan duel. Obe ekipe će ući u meč sa ciljem da slave. Po meni, Partizanu se pruža prilika da se iskupi za poraz u prvenstvu. Mislim da će kolega Igor Duljaj i njegov tim dobro pripremiti utakmicu.

Od koga očekujete da eventualno donese prevagu u korist Vašeg bivšeg kluba?

Ako me već pitate, po meni, stranci treba da preuzmu veću odegovornost. Ne možemo da očekujemo da Stjepanović, Kovačević ili Marković utakmicu privedu u mirnu završnicu, da stanu na loptu. Očekujem to od Natha, Severine, Saldanje.. Mislim da je naredna utakmica prilika da Partizan pokaže pravo lice – naglasdio je Darko Tešović, koji je tokom karijere i dresu crno-belih boja odigrao nekoliko sjajnih derbi mečeva.