Doktor Miljko Ristić za „Max Sport“: Velika je greška što povređeni igrači uopšte idu na prvenstva, videli smo rezultate takvih odluka na Mundijalu!

FOTO: Starsport

Profesor doktor Miljko Ristić je govorio za “Max Sport“ o Mitroviću i povređenim fudbalerima.

Aleksandar Mitrović se povredio na meču protiv Al Šababa, izašao je iz igre u 34. minutu, a do tad je postigao dva gola. Lekari koji su pregledali Mitrovića su ustanovili da je u pitanju pokidan mišić, te da će biti odsutan malo više od mesec dana.

– Ja ne znam tačno o kakvoj vrsti povrede se radi, ali za Evropska i Svetska prvenstva gde je jedan intezitet fizičkog napora veoma važan, gde su utakmice česte, da fudbaler koji ima lakše ili teže povrede ne treba insistirati da igra.

Iskusni doktor se dotakao teme i o odigranom Svetskom prvenstvu u Kataru.

-Mitrović je igrao povređen i na Svetskom prvenstvu jel tako bilo? Teško je od povređenog fudbalera izvući njegov uobičajeni doprinos, i mislim da je velika greška što su u Katar išli fudbaleri koji su bili povređeni. Fudbaler na tim prvenstvima treba da pruži svoj maksimum i više od maksimuma.

Bivši predsednik medicinske komisije FSS smatra da bi svi igrači reprezentacije trebalo da budu pregledani od strane već pomenute medicinske komisije FSS.

-Na svim utakmicama reprezentacije vršeni su ortopedski i kardiološki pregledi itd… Onda je na osnovu toga, medicinska komisija davala mišljenje da li je fudbaler sposoban da ide da igra ili nije. Ako hoćemo formalno da uradimo kako treba i po nekim propisima, trebalo bi da se fudbaleri pred prvenstvo koje predstoji pregledaju od strane medicinske komisije FSS i da dobiju dozvolu za igranje.

Ristić smatra da povređeni fudbaleri ne treba uopšte da igraju.

-Lično mislim da zasluge idu po redu. Zaslužio je, on je doprineo da se kvalifikujemo, ali ne može se očekivati od njega, ne samo od njega nego od povređenih fudbalera da igraju povređeni- zaključio je Miljko Ristić.