DUBAI OSTAJE U ABA LIGI: Velike su šanse da ABA liga bude i proširena!

FOTO: Erdem Sahin

Dubai ostaje u ABA ligi koja će biti i proširena od sledeće sezone.

Što se tiče sledeće sezone u ABA ligi, umesto 14 biće 16 timova, odnosno svi koji se sada nalaze u ligi ostaće u istoj, dok će pobednik ABA 2 ući u prvu ligu zajedno sa ekipom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nešto ranije…Saopšteno je da su svi klubovi pokazali dobru volju za prijem Dubaija u ABA, ali da je neophodno da se donošenje odluke odloži za sedam dana, kako bi klub koji želi da uđe u ligu poboljša finansijku ponudu. Već smo pisali o tome, dakle klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je povećao ponudu koja je na kraju bila dovoljna za ulazak u ABA.

Bilo je priče da možda Dubai neće igrati ABA ligu, ali je Predsedništvo KLS donelo uslovnu odluku da je  na predlog selektora Svetislava Pešića spreman da primi već pomenutu ekipu pod svoje okrilje u slučaju da propadnu pregovori na relaciji ABA- Dubai.

Skupština je zakazana uoči poslednjeg kola kako bi se obezbedila i regularnost takmičenja, kako bi klubovi znali za šta se bore, odnosno da li imaju razlog da se uopšte bore, Dogovor je postignut, nama ostaje samo da čekamo, ali ono što je sigurno je to da će Dubai od sledeće sezone biti u ABA ligi, samo je pitanje da li će se proširiti liga ili će ostati kao i do sad, poslednji ispada, dok se pretposlednji bori sa prvim iz ABA 2 za opstanak odnosno ulazak u ABA.