DULJAJ NE PAMTI 20. APRIL PO DOBROM: Da li će se istorija ponoviti?

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su se 120. put sastali 20. aprila 2003. godine. Tada su crveno-beli slavili na Marakani sa 2:0, a zanimljiv podatak je da će se 173. večiti derbi odigrati na isti datum samo 21 godinu kasnije.

Trenutni šef stručnog štaba Partizana – Igor Duljaj je 2003. godine nosio crno-beli dres, a danas se nalazi u ulozi trenera ekipe iz Humske. Ipak Duljaj neće sa terena moći da vodi svoju ekipu, zbog žutih kartona, a iako je bilo planirano da ga na klupi zameni Albert Nađ, prvi pomoćnik je to odbio.

Datum nije jedina povezanost sa 120. večitim derbijem, budući da se upravo na tom meču na terenu nalazio Igor Duljaj i odigrao svih 90 minuta, ali nije zabeležio uspeh. Naime crveno-beli su ubedljivo trijumfovali sa 2:0, a u listu strelaca su se upisali Dragan Bogavac i Branko Bošković.

Takođe, ostala je upamćena Zvezdina dominacija na pomenutom susretu, pa se sa južne tribine nekoliko puta u toku meča čulo – „Igrajte fudbal“. Ipak to nije sve, naime oni koji su pratili 120. večiti derbi dobro se sećaju sukoba Duljaja i Vidića na terenu, nakon faula nad Dankom Lazovićem, ali su se strasti brzo smirile. Ipak bio je to jedini incident na 120. večitom derbiju.

Crvena zvezda: Ranđelović, Marković (od 75. M. Dudić), Bratić, Vidić, Vitakić, Mladenović (od 74. Milovanović, Gvozdenović, Kovačević (od 82. Krivokapić), Bošković, Bogavac, Pjanović.

Partizan: R.Ilić, Malbaša, Vest (od 65. Ćirković), Savić, Bajić, Duljaj, Ilić, Vukić, Trobok, Iliev, Lazović (od 46. Delibašić).