Duško Vujošević: Imamo šanse na Olimpijskim igrama, od Partizana sam očekivao više!

Foto: N1/ printscreen

Čuveni košarkaški stručnjak i bivši trener Partizana Duško Vujošević gostovao u emisiji 360 na N1 i Tom prilikom govorio o stanju u Partizanu kao i šansama Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ako budemo išli u najjačem sastavu, kao što se najavljuje – da će biti tu (Nikola) Jokić, verovatno i (Vasa) Micić… I (Vladimir) Lučić je jako važan… Da će igrati (Bogdan) Bogdanović, koji je jako važan za tu ekipu. Da svako od njih, i pre svega mislim na Jokića, dođe ne da „čašćava“ svojim prisustvom, nego da dođe motivisan, maksimalno motivisan. I da svi budu u funkciji tima – rekao je Vujošević.

Objasnio da je više očekivao od Partizana ove sezone u evroigi kao a za glavne uzroke neuspeha smatra loše odrađen prelazni rok kao i mnoge mečeve koji su izgubljeni na jednu loptu. Partizan se prelako odrekao Jama Madara a ostao i bez važnih igrača poput Lesora i Egzuma.

Zatim pravi se dogovor sa Nikolom Mirotićem i ekipa se stvarno pravi u komplementarnom odnosu i na njega. On se konsultuje prilikom dolaska nekih igrača. U tim krugovima vlasti, kad je objavljeno da je napravljen dogovor sa njim, sutradan su počele opstrukcije i pretnje i tako dalje. Sprečeno je da on dođe, što naravno njega ne opravdava Nisam zadovoljan rezultatom, ali nije isključeno da je ovaj rezultat maksimum ovoga tima- ispričao je za N1.