EVO KAKO IZGLEDA PLEJ-IN EVROLIGE

Foto: Euroleague

Iako treba da se odigra još nekoliko utakmica Evrolige, stanje na tabeli je, manje-više, poznato. Najvažnije je da su poznati svi učesnici plej-ina, a, na žalost, Zvezda i Partizan nisu među njima. Verovalo se s obzirom na dobre rezultate prošle sezone, da će ove biti bolja situacija, ali, ostaje nam da se bavimo postojećim stanjem.

Još dva mesta od ove sezone vode borbu za plej-of, deveto i deseto. Konačni plasman neće još biti poznat do kraja kola, ali timovi se znaju, a kakva god da bude situacija, evo kako će se odvijati plej-in.

Timovi koji su na tabeli sedmi i osmi prvo igraju meč koji će odrediti ko prolazi direktno u četvrtfinale, a domaći tim je onaj koji je u regularnom delu bolje rangiran na tabeli. Pobednik meča prolazi u najboljih osam, a poraženi ostaje u baražu i igra sa pobednikom meča u kom deveti tim dočekuje deseti. Pošto se sedmi i deveti tim već znaju, situacija je sledeća:

1 – Makabi dočekuje osmoplasirani tim, pobednik prolazi među osam najboljih i postaje sedmi nosilac.

2- Anadolu Efes dočekuje desetoplasirani tim, a pobednik meča igra sa poraženim iz gorepomenutog susreta.

3 – Poraženi iz susreta 1 dočekuje pobednika iz susreta 2, a onaj ko bude bolji prolazi u četvrtinu finala kao osmi nosilac.

Za osmu poziciju se bore Valensija i Virtus.

Termini susreta će biti određeni kada se završi regularni deo, a top osam se igra kao i do sad – do tri dobijena susreta od pet, prednost domaćinstva ima bolje rangirani tim. Ekipa sa prvog mesta se ukršta sa osmom, druga sa sedmom, treća sa šestom i četvrta sa petom.