Filadelfija prekinula seriju Niksa: Embid ubacio 50 poena!

Košarkaši Filadelfije 76ersa odneli su pobedu protiv Njujork Niksa rezultatom 125:114, smanjujući njihovu prednost na 2-1 u seriji prve runde plej-ofa.

Aktuelni MVP lige, Džoel Embid, briljirao je na terenu postigavši 50 poena, uz impresivnih 13-19 iz igre i nezapamćenih 19-21 sa linije za slobodna bacanja. Pored toga, zabeležio je osam skokova, četiri asistencije i jednu blokadu, dok je ekipa ostvarila +16 razliku dok je on bio na terenu. Tajris Meksi takođe je bio ključan sa 25 poena i sedam asistencija, dok su Ubre i Pejn dodali 15, odnosno 11 poena.

U poraženom timu, Džejlen Branson je bio vodeći strelac sa 39 poena, dok su ga pratili Hart sa 20, Anunobi sa 17 i Hartenštajn sa 14 poena. Filadelfija je preuzela kontrolu nad utakmicom u trećoj četvrtini, koju su dobili sa čak 43:27.

Tokom meča, bilo je kontroverznoh momenata, posebno kada je Embid mogao biti isključen zbog nesportskog poteza u prvoj četvrtini. Ipak, sudije su mu oprostile, dajući mu samo nesportsku grešku. Mnogi smatraju da bi isključenje promenilo tok utakmice.

Četvrta utakmica ove serije igra se u nedelju u 19 časova po srednjoevropskom vremenu.