FINANSIJSKA SITUACIJA „VEČITIH“: Zvezda u plusu, Partizan u ozbiljnom problemu!

Prema najnovijem izveštaju Agencije za privredne registre, finansijska slika Partizana i Crvene zvezde u 2023. godini jasno pokazuje različite trendove poslovanja.

Partizan je zabeležio značajan gubitak od oko 9 miliona evra, što označava drastično pogoršanje u poređenju sa prethodnom godinom kada je gubitak bio 1,38 miliona evra. Ovo je rezultat značajnog smanjenja prihoda Partizana, koji su u 2022. godini iznosili oko 23,6 miliona evra, dok su u 2023. opali na 13,8 miliona evra.

S druge strane, Crvena zvezda je uspela da ostvari neto dobit od 3,7 miliona evra, što predstavlja značajan napredak u odnosu na prethodnu godinu kada je imala gubitak od oko 10 miliona evra. Ključni faktor za ovaj pozitivan ishod jeste značajan porast godišnjeg prihoda Crvene zvezde, koji su u 2023. iznosili 57,7 miliona evra u poređenju sa 35 miliona evra u 2022. godini.

Ovi podaci jasno pokazuju različite putanje finansijskog poslovanja dva najveća fudbalska kluba u Srbiji. Dok se Partizan suočava sa izazovima i smanjenjem prihoda, Crvena zvezda je uspela da ostvari značajan rast prihoda i postigne pozitivan finansijski rezultat.