FSS dodelilo licence: „Čika Dača“ za sada ne može u Evropu

Foto: FK Radnički

Posebna komisija Fudbalskog saveza Srbije koja se bavi licenciranjem klubova, kako za domaća tako i za međunarodna takmičenja, pre nekoliko dana se bavila ovom temom. Kada je reč o klubovima koji mogu da se takmiče u organizaciji UEFA, na njoj se nalaze: Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Voždovac, Vojvodina, Mladost iz Lučana i kruševački Napredak. Isti klubovi automatski imaju i dozvolu za domaća superligaška takmičenja.

Kao što se da primetiti, među klubovima koji za sada nisu dobili licencu za igranje na međunarodnoj sceni, nalazi se Radnički 1923. Kragujevčani su na dobrom putu da obezbede mesto u nekom od nadmetanja pod okriljem evropske kuće fudbala, ali za sada nemaju neophodnu dozvolu od strane komisije za licenciranje FSS.

Iz kluba sa „Čika Dače“ ističu da će se ista komisija u žalbemom postpupku ponovo baviti ovim pitanjem, te napominju da je u pitanju samo dopuna neophodne dokumentacije, posle čega, kažu u Radničkom 1923, po njima, neće biti prepreke da se klub nađe u takmičenju UEFA, ako se za to prvo izbori na terenu.