Grafičar jak za „oklopnike“, Inđija preokretom do bodova u Ubu

Foto: Youtube

Pored pobede OFK Beograda u Odžacima nad Tekstilcem (2:1), čime su se „romantičari“ i zvanično vratili na elitnu scenu domaćeg fudbala, odigrana su još tri izuzetno zanimljiva duela plej-ofa Mocart bet Prve lige Srbije.

Grafičar je na terenu iza južne tribine stadiona „Rajko Mitić“ zaustavio zahuktalo Smederevo. Istina, „oklopnici“ su prvo poluvreme rešili u svoju korist golom Lokosa, ali je domaći tim odigrao neuporedivo bolje u nastavku meča i uspeo da napravi potpuni preokret. Sastav trenera Marka Neđića je dobru partiju krunisao golovima Mladenovića i Ajdara. 

Jedinstvo je prosulo prednost stečenu u prvom delu utakmice sa Inđijom. Zubairu je tečnu akciju crveno-belih pretvorio u vođstvu i činilo se da Ubljani nastavljaju trijumfalni niz pred svojom publikom. Međutim, sama završnica utakmice okrće sliku. Inđija prvo preko Janjića u 79. minutu uspeva da napravi rezultatski egal, a onda u bukvalno poslednjem trenutku sudijske nadoknade od tri minuta, zahvaljući spretnosti Desančića, upiše pobedu koja joj donosi drugu poziciju, a Ubljane spustila stepenik niže.

Autogol Markovića, prvotimca Mačve, doneo je radost prvoligašu iz Sremske Mitrovice. Radnički je na taj način zabeležio minimalnu, ali potpuno zasluženu pobedu, a Šapčane zaustavio na putu da sa eventualna tri boda trku za ulazak u baraž za Superligu, učine zanimljivijom.