Iz Arene u Pionir: Šta će se dogoditi u potencijalnom finalu ABA lige?

FOTO: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde će dočekati Megu u hali “Aleksandar Nikolić“ u polufinalnoj seriji ABA lige.

Prvi meč serije je zakazan za petak trećeg maja, a Zvezda neće biti u mogućnosti da bude domaćin u Beogradskoj Areni u kojoj je to bila gotovo cele sezone.

Razlog je treća utakmica plej-ofa Evrolige između Makabija i Panatenaikosa koja je na programu drugog maja. Makabi je napravio brejk u Atini, a ukoliko Panata izjednači večeras, odigraće se još jedna utakmica u Beogradu.

Predsednik kluba KK Crvene zvezde nebojša Čović je nedavno izjavio mogućnost da će upravo hala “Aleksandar Nikolić“ biti dom vicešampiona ABA lige i za finalnu seriju.

Sada ostaje pitanje, šta će se dogoditi sa sezonskim ulaznicama ako se ipak bude finale održalo u Pioniru, jer ima 12.000 ljudi sa sezonskim ulaznicama, a Pionir može da izdrži 8.000.

Takođe, Delije kao navijačka grupa bojkotuju utakmice u ABA ligi, ali ako uzmemo u obzir da je na meču regionalnog takmičenja 28. Januara 2024. godine, kada je Crvena zvezda bila domaćin u tada Štark areni prisustvovalo blizu 19.000 domaćih navijača. Time dolazimo do još jednog potencijalnog problema.

Mnogo pitanja, a odgovori su na čekanju.

Prednost domaćeg terena se ispostavila kao ključna u prošlosti.