KATAI I SURDULICA POSEBNA VEZA – Magiko može do rekorda

Foto: Ivica Veselinov

Zvezda danas od 16 časova igra u Surdulici protiv Radnika, a desetka crveno-belih pred sobom ima nekoliko zadataka koji nose sa jedne strane breme, a sa druge mogućnost odlaska u istoriju.

Naime, Katai je postigao prvi gol za Crvenu zvezdu protiv Radnika u jesen 2015. godine. Tada su se Surdaličani prvi put predstavili široj fudbalskoj javnosti u Superligi. U vreme mandata Miodraga “Grofa” Božovića, ekipa iz Beograda je gostovala na jugu zemlje i poprilično teško stigla do pobede.

Tada je Katai kao najbolji igrač ekipe uzeo stvari u svoje ruke i putem solo prodora kroz igrače Radnika stigao do gola, koji je bio ključan da se zabeleži trijumf. Od te sezone Zvezdin Magiko je postao sinonim fudbalskog majstorstva.

Po povratku u Ljutice Bogdana, iskusni fudbaler je stigao do cifre od osam datih golova protiv Radnika u crveno-belom dresu.

Setimo se da je prošle sezone postigao dva gola u Surdulici u tesnoj pobedi Zvezde u sudijskoj nadoknadi vremena. Tada je pogodio direktno iz slobodnog udarca.

Možemo da zaključimo da Kataija mečevi protiv Radnika uvek inspirišu, a od skora ima i poseban motiv. Samo dva gola mu nedostaju da pretekne legendarnog Rajka Mitića po efikasnosti. Prva Zvezdina zvezda je postigla 109 golova, dok ih Katai na kontu ima 108.

Videćemo da li će uspeti danas da zablista i još jednom sa Zvezdom obori lični rekord.