Ko osvaja Premijer ligu? Siti, Arsenal ili Liverpul? Nikad veća borba za titulu!

Foto: Mancity (Instagram)

Sve podseća na sezonu 2011/12 kada je Mančester Siti u poslednjem kolu pobedio QPR i osvojio šampionsku titulu.

U prethodne tri nedelje u Premijer ligi redom su se menjali lideri, od Liverpula, pa preko Arsenala do Mančester Sitija, koji je trenutno prvi na tabeli.

Ekipa Jirgena Klopa je u padu koncentracije na meču protiv Mančester junajteda odigravši 2:2 ispustila prvo mesto, na koje je potom dospeo tim Mikela Artete. Međutim, ni Arsenal nije mogao da se zadrži prvu poziciju kao glavni pretedent na titulu, s obzirom na to da je ostao poražen od Aston Vile sa 2:0 na svom terenu.

Najviše iz svega priloženog je profitirao Siti, koji je nizao pobede i na kraju dostigao bodovnu razliku. Trenutno su popularni “Građani” lideri na tabeli.

U međuvremenu na sceni prestižne Lige šampiona, Mančester Siti je odigrao nerešeno protiv Reala iz Madrida (3:3), dok je Arsenal uspeo na svom terenu da preživi duel sa Bajernom (2:2). Liverpul, kao glavni konkurent za osvajanje Lige Evrope, je doživeo debakl od Atalante na svom terenu izgubivši sa 3:0.

Međunarodne utakmice mogu da budu važan faktor u borbi za titulu Premijer lige, jer će mečevi na dva fronta svakako dodatno iscrpiti Siti i Arsenal, ako računamo da se Liverpul već oprostio od Lige Evrope.

Trenutna situacija na tabeli Premijer lige:

Mančester Siti 73 boda
Arsenal 71 bod
Liverpul 71 bod

Nebesko plavi iz Mančestera imaju poprilično lagan raspored i sastaće se sa Brajtonom, Notingem Forestom, Vulsima, Fulamom, Totenhemom i Vest Hemom.

Arsenal će igrati do kraja sezone sa Vulsima, Čelzijem, Totenhem, Bormautom, Mančester junajtedom i Evertonom, a vidimo da su mečevi znatno teži.

Mečevi koji očekuju Liverpul do kraja sezone su dueli sa Fulamom, Evertonom, Vest Hemom, Totenhemom, Aston Vilom i Vulsima.

Ostaje da do kraja sezone vidimo kako će izgledati kraj Premijer lige, koji će svemu sudeći biti veoma uzbudljiv.