Koliko može Baždar: Hoće li biti bolji od svojih prethodnika?

Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana su nastavili pohod na titulu i trku za Crvenom zvezdom, pobedom nad Spartakom iz Subotice – 1:0. Jedini pogodak na utakmici je postigao Samed Baždar.

Mladi napadač sve više skreće pažnju na sebe i napreduje iz meča u meč. Nagradu za sve partije je dobio pozivom u reprezentativnu selekciju za prijateljske mečeve protiv Rusije i Kipra. U utakmici sa Rusima je čak i upisao prvi nastup, kada je zamenio Milinković-Savića i proveo na terenu nešto više od 15 minuta.

Dao mu je Igor Duljaj veću minutažu i mladi fudbaler to vraća na odličan način. Postizao je golove protiv Radnika i Železničara iz Pančeva, a protiv Pančevaca je zabeležio i asistenciju. Po povratku sa pauze je doneo tri boda protiv Subotičana, te se nameće kao jedan od bitnijih šrafova ekipe, pogotovo nakon odsustva Mateusa Saldanje.

Ostaje pitanje koji će put odabrati i gde će ga odvesti karijera. Aleksandar Mitrović, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović su otišli na jednu, dok su Filip Stevanović i Nemanja Jović otišli u potpunosti na drugu.