Kraljevski klub nastavlja niz pobeda: Sosijedad nije iskoristio svoje prilike!

FOTO: Feargal Brennan

U prvoj utakmici Španske lige u 33. kolu, Real Madrid je u gostima slavio protiv Real Sosijedada minimalnim rezultatom 0:1 (0:1).

Utakmica je počela u malo slabijem ritmu, prvu ozbiljnu priliku smo videli u 28. minutu meča kada je Benat Turijentes šutirao malo iznad prečke.

Samo 2 minuta kasnije je Arda Guler postigao gol na asistenciju desnog beka Karvahala. Posle samo tri minuta nakon gola koji je postigao mladi napadač, Takefusa Kubo je izjednačio rezultat, ali je nakon VAR analize gol poništen zbog faula.

U prvom poluvremenu su žute kartone dobili strelac gola za Real Guler u 15. minutu i Le Norman u 40. minutu.

Na samom početku drugog poluvremena je Turijentes jako šutirao u desnu stranu gola, ali je Kepa Arizabalaga bio spreman na to, te mu je odbranio šut.

Bez izglednih šansi sve do 73. minuta kada je Mikel Ojarzabal postigao gol koji mu je odmah poništen zbog očiglednog ofsajda.

U samo dva minuta je Sosijedad imao dve odlične prilike. Prvo Ojarzabal imao čist zicer ali je Ridiger izblokirao šut u poslednjem trenutku, da bi samo dva minuta kasnije Šeraldo Beker šutirao van šesnaesterca, na njegovu nesreću, lopta je prošla iznad prečke.

Garsija, Zubeldija Čuameni, Merino i Naćo su igrači su dobili žuti karton u drugih 45 minuta.