Liga Konferencije: Ludnica u Pireju, bez golova u Plzenju

Foto: Uefa. com


Fudbaleri Viktorije Plzenj i Fiorentine su odigrali bez golova u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Konferencije, te će se o učesniku polufinala trećeg po rangu evropskog takmičenja odlučivati za dve sedmice.

Utakmica nije obilovala izglednim šansama i definitivno se može očekivati drugačija utakmica u revanšu. U pojedinim trenucima je Fiorentina bila dominantnija, ali sem statistike, koja je ruku na srce mlaka, ne može da se pohvali nijednim drugim podatkom.

Za razliku od meča u Plzenju, u Grčkoj neizvesnosti nije izostajalo do samog kraja. Olimpijakos je kao domaćin slavio protiv Fenerbahčea sa 3:2 i nalazi se korak bliže plasmanu u polufinale.

Utakmica je počela sjajno po domaću ekipu i već od osmog minuta je stajalo 1:0 na semaforu, kada je Fortunis matirao Livakovića. Stevan Jovetić je povisio u 32. minutu, te se na poluvreme otišlo sa prednošću od dva gola. Činilo se da je sve rešeno kada je Čikinjo pogodio za 3:0 i Grke stavio pred svršen čin. Tadić je vratio nadu gostima i sa bele tačke smanjio rezultat, da bi Kahveči u 74. minutu postigao drugi fol za turski tim i pred revanš u Istanbulu uneo potpunu neizvesnost.

Aston Vila – Lil 21:00

Klub Briž – Paok 21:00