LJAJIĆ, SUMA I ŠĆEPOVIĆ NA SVOJE: Da li bi ovaj trio danas imao mesta u Partizanu?

Foto: FK Novi Pazar

Trojac protiv svog bivšeg kluba.

U susret meču Partizana i Novog Pazara koji je na programu večeras od 20 sati u Humskoj, pored imperativa domaćih da stignu do pobede i nastave trku za šampionsku titulu, u centru pažnje biće trojac u gostujućem timu.

Svakako najveća zvezda Novog Pazara jeste Adem Ljajić. Počećemo samim tim od momka kojeg bi sigurno navijači Partizana želeli da vide u svojim redovima. Ljajić ne samo da je ostavio kao veliki talentan trag u crno-belom drasu već je i napravio odličnu internacionalnu karijeru. Za Partizan je na 50 utakmica upisao 11 golova i pet asistencija, a sigurno da bi i danas imao mesta u timu.

Sa iskustvom koje je stekao i sa titulom najboljeg igrača Superlige u prvom delu sezone, a uz kreaciju Natha i brzonoge Kanuta, Severinu i Saldanju definitivno da bi bio nosilac igre tima iz Humske. Trenutno je u Pazaru stub igre sa sedam pogodaka na 18 mečeva. Biće mu izuzetno teško danas…

Sejduba Suma sa sobom vuče epitet nepouzdanog momka. Jedno je fudbalska drskost, a drugo je nedolično ponašanje i nedisciplina van terena. Uprkos tome što sinonim za probleme, Gvinejac je ostavio solidan trag u Partizanu. Odigrao je čak 114 utakmica, postigao 27 golova, uz 24 asistencije. Dao je gol u večitom derbiju, dok je protiv Mančester junajteda demonstirao klasu.

Ipak, ti problemi su ga odveli iz Humske, a posle nekoliko godina vratio se u Srbiju i to helihopterom. U Novom Pazaru ima status Zvezde, ali je još uvek daleko od te vrhunske forme. Zatresao je mrežu pet puta na 19 susreta, uz tek dva proigravanja za gol. Da li bi danas imao mesta u četi Igora Duljaja? Verovatno ne, jer Partizan u ofanzivnom delu tima ima kvalitet, dok strateg crno-belih traži veliku disciplinu i posvećenost – što Gvinejac nema. Ako gledamo sa te strane nema mesta, dok bi po kvalitetu sigurno može da se nađe u ekipi.

Šćepović je imao problema sa povredom od dolaska u Novi Pazar, pa je tako pogodio samo jednom od početka sezone. Napravio je solidnu međunarodnu karijeru igrajući u Španiji, Grčkoj, Kipru… Afrimisao se u Partizanu pre mnogo godina i postao prvi špic. Bilo je tu mnogo uspona i padova za popularnog “Šćepakadabru”. Na kraju je odigrao 68 utakmica, sa statistikom od 21 gola i 18 asistencija. Danas teško da bi pored Saldanje imao mesta, ali u slučaju da Brazilac ode, da bi pored Baždara doneo iskustvo. Večeras mu svakako motiva neće manjkati da se pokaže.

Na kraju ako neko od ova tri igrača postigne pogodak Partizanu – neće se sigurno radovati, osim možda Sume sa njim se nikad ne zna.