Ludnica u Ligi 1: Brest do trijumfa u 97. minutu!

Foto: LOIC VENANCE / AFP

Fudbaleri Rena i Bresta su odigrali jednu od najuzbudljivijih utakmica u francuskoj Ligi 1 ove sezone. U derbiju Bretanje u okviru 31. kola, Brest je na kraju slavio rezultatom 5:4, a ova pobeda znači da je Brest sve bliži plasmanu u Ligu šampiona naredne sezone.

Utakmica je započela fantastično za domaćina, s golovima inspirisanog Arnoa Kalimuenda u četvrtom i devetom minutu, što ih je odvelo u vođstvo od 2:0. Međutim, Brest se brzo vratio u igru, smanjivši rezultat na 2:1 golom Stiva Munieja samo dva minuta kasnije, što je bio rezultat na poluvremenu.

Početak drugog poluvremena bio je neverovatan za Brest. Gosti su izjednačili u 48. minutu autogolom defanzivca Rena Varmeda Omarija, a zatim su preokrenuli rezultat šest minuta kasnije golom Martina Satrijana. Izgledalo je da je Brest prelomio utakmicu u svoju korist kada je Mahdi Kamara postigao četvrti gol za njih u 66. minutu, ali je Ren imao odgovor.

Samo dva minuta kasnije, Ren je smanjio na 3:4 golom Artura Teata, a zatim je izjednačio 11 minuta pre kraja preko Martina Terijea. Međutim, poslednju reč imao je Brest, čiji je Lilijan Brasije postigao gol u 97. minutu, donoseći spektakularnu pobedu koja ih dovodi nadomak Lige šampiona.