Mocart bet Prva liga Srbije: Vršačka berba favorita

Foto: TV Banat

OFK Vršac će u plej-aut sa pozicije deset, dok će Tekstilac u duele plej-ofa sa četvrtog mesta. To je epilog posle odigrane poslednje utakmice30. kola regularnog dela prvenstva Mocart bet Prve lige Srbije, u kojoj je OFK Vršac savladao Tekstilac rezultatom 2:1.

Po svemu viđenom bila je to interesantna utakmica ekipa koje su svaka na svoj način, ambiciozno ušle u duel. Već na početku meča videlo da Vrščani neće ni da pomisle da se brane pred favorizovanim rivalom iz Odžaka, koji je tražio priliku da, baš kao i domaćin popravi plasman na tabeli.

Več u 8. minutu trener domaćih Kostić bio je prinuđen da napravi izmenu, jer se povredio mladi Čejić. Međutim, kako je vreme odmicalo, tako su igrači u crvenim dresovima bili sve sigurniji. U drugoj polovini prvog poluvremena, ispostaviće se na kraju, rešeno je pitanje pobednika.

Igrao se 30. minutu, dugo su igrači Tekstilca pokušavali da prenesu lotu sa svoje polovine, kada su domaći presekli napad, a Miloš Milivojević je pobegao po desnoj strani, izašao sam pred Braća i rutinski ga savladao – 1:0.

Deset minuta kasnije, već je bilo 2:0. Ovoga puta Milivojević je u ulozi asistenta. Prošao je po desnoj strani, a onda kao na tacni uposlio Todorovića, kome nije bilo teško da loptu iz blizine prosledi iza Braćovih leđa.

Sve što su gosti iz Odžaka uspeli da urade jeste počasni gol u finišu utakmice. Zličić je bio precizan u četvrtom minutu sudijske nadoknade, ali je bilo prekasno da gosti eventualno stignu do remija, tako da su bodovi zasluženo pripali OFK Vršcu.