MOGU LI ARSENAL I LIVERPUL DA UGROZE SITI: Nikad interesantnija završnica Premijer lige!

Arsenal i Liverpul imaju svoje probleme dok pokušavaju da povrate nade za osvajanje Premijer lige. Ali povrede i umor koji moraju prevazići menadžeri Mikel Arteta i Jirgen Klop odjednom prete da zaustave i Manchester Sity i Pepa Guardiolu.

Ako Premijer liga želi da završi sezonu sa crvenim mašnama umesto plavih, ovaj vikend je poslednja šansa za Arsenal i Liverpool da stegnu obruč oko Sitja i iskoriste njihov trenutak slabosti. Do trenutka kada se Sity vrati na teren, Arsenal i Liverpool bi mogli imati četiri boda više od Guardiolinog tima. Ako se to pokaže tačnim, ne potcenjujte opseg zadatka pred aktuelnim šampionima.

Viđenje Erlinga Halanda i Kevina De Brujnea kako izlaze iz terena nakon poraza Sitija u Ligi šampiona protiv Reala Madrida, zajedno sa izgledima iscrpljenosti i neuspeha na licima Guardiole i njegovih igrača, postavilo je pitanja o sposobnosti iityja da se oporavi i osvoji četvrtu uzastopnu titulu.

Trka za titulu ove sezone će biti oblikovana onim što se dogodi ovog vikenda. Polufinale FA kupa Sitija protiv Čelsijadaje šansu rivalima u trci za titulu da sruše Guardiolin tim sa vrha tabele, s obzirom na to da će Arsenal gostovati Vulvrhemptonu subotu uveče, a Liverpool putuje u Fulam u nedelju. Ali iako će samopouzdanje Sitijabiti uzdrmano porazom od Reala, Arsenal i Liverpool takođe moraju da se podignu.

Arsenal se suočava sa vULFSIMA nakon što su izgubili svoje poslednje dve utakmice bez postignutog gola, dok je serija od jednog boda u poslednje dve utakmice Liverula u Premijer ligi narušila njihovu sopstvenu trku za titulu. Ali iako oba tima sada zaostaju za Sitijem dva boda na vrhu tabele Premijer lige, momentum se može brzo promeniti, i Arsenal i Liverpool jednostavno moraju da pobede ovog vikenda kako bi zadržali svoje nade u životu.