Nađa Maksimović sa 13 godina i visinom 202 cm košarkaško čudo od deteta

Foto: KSS

Na nedavno završenom Prvenstvu Srbije u košarci za pionirke, devojčice i novosadskog  Ženske košarkaške akademije (ŽKA), osvojile su naslov najboljeg kluba u zemlji. Novosađanke su u finalu bile uspešnije od vršnjakinja iz Vizure, ostvarivši pobedu u finalnoj utakmici rezultatom 68:57.

Završni turnir koji je uspešno odrganizovan u Ivanjici, ostaće upamćen i po igrama Nađa Maksimović, devojčice iz pobedničkog sastava. Naime, Nađa ima tek 13 godina, visoka je čak 202 cm i po tome je više nego dominatna u odnosu na saigračice.

Koliko je ovo čudo od deteta među košarkašicama dominatna, najbolje će posvedočiti brojke. Ona je na završnici prvenstva u proseku ostvarivala po 24 data poena, imala 14,7 skokova po utakmici, ali 3,3 blokade u proseku. Na kraju je ostvarila i impresivan indeks poena od čak 111! Otuda, ne treba da čudi što je izabrana za najkorisniju igračicu takmičenja.

Nema sumnje o Nađi Maksimović, će se tek pričati i pisati, a ona je samo još jedan od primera da iver ne pada daleko od klade. Elem, njena majka Slobodanka (devojačko Tuvić), imala je sjajnu košarkašku kafrijeru. Pored klubova iz Srbije, igrala je širom Evrope, ali i u Americi. Podatak da je odigrala upupno 11 sezona u Evroligi, a onda i četiri godine u najjačoj klupskoj košarci NBA ligi, govori o kakvom igraču je bilo reči. Nisu izostali ni brojni trofeji. Osvajala je šest titla prvaka, 13 kupova…

Junak ove rpiče ipak je – Nađa Maksimović. Košarkaško čudo od devojčice!