Nenad Piksi Kovačević sa Šušnjarom 1977 gleda ka Srpskoj ligi

Foto: Facebook

Bliži se kraj ovogodišnjeg prvenstva na terenima Beogradske zone. OFK Budućnost drži lidersku poziciji i nalazi se pred vratima ulaska u viši rang. Ka tom cilju streme Ravna gora iz Barajeva, Komgrap, Šušnjar 1977, a bez šansi nije ni BSK iz Baćevca.

Kako će na kraju sezone prva dva kluba direktno među trećeligaše, dotle će trećeplasirana ekipa tu priliku imati kroz baraž utakmice sa potisnutim iz Srpske lige „Beograd“.

OFK Budućnost 58, Ravna gora 54, Komgrap 52, Šušnjar 50, BSK 46 bodova…. Tako trenutno izgeda vrh nekada popularne „tramvaj lige“.

Sa tri pobede i remijem u prethodna četiri kola, Fudbaleri Šušnjara 1977 iz lazarevačkog predgrađa, došli su u pziciju da se ozbiljnije umešaju u brobu za mesto koje vodi među srpskoligaše. Štavše, sastav trenera Nenada Piksija Kovačevića, savladao je vodeći tim iz Dudovice sa 3:0, a remizirao sa Ravnom gorom 2:2 i pokazao da nije bez razloga u gornjem delu tabele.

– Tek sada imamo razloga da žalimo za nekoliko olako propuštenih prilika kada smo ostajali bez bodova. Da smo tada rezultatski i bodovno bolje prošli, danas bismo bili daleko bliži višem rangu – kaže na početku razgovora za „Max Sport“ Nenad Kovačević, trener Šušnjara 1977.

Kakav rasplet očekujete na kraju trke za bodove?

Mislim da su četiri ekipe po kvalitetu ispred ostalih i tu treba tražiti putnike za viši rang i baraž. Pred nama je još pet kola, tako da je sve otvoreno.

Naredni rival vašem timu je Boleč?

Obično kažemo „male utakmice“ a za mene zakve ne postoje. Naprotiv, u svaku moramo da uđemo kao da je ključnaq, presudna. Takaqv pristup od igrača ću da tražim i pred pomenuti duel – jasan je bio nekadašnji ljubimac Zvezdinih navijača, danas kormilar onaša iz Šušnjara.