Nezapamćen skandal na turniru na Zlatiboru: Tuča crnogorskih i ruskih roditelja, povređena i deca! (FOTO)

Foto: Novosti/Privatna arhiva

Međunarodni fudbalski turnir za decu koji je održan na Zlatiboru ostaće upamćen po neopisivo neprijatnim scenama koje su se dogodile u finalu kada su se susreli dečaci koji nastupaju za crnogorski tim Stari aerodrom, odnosno Integral iz Moskve.

Meč je proticao prilično stabilno – crnogorska ekipa je povela da bi ruski dečaci, koji su u polufinalu savladali Crvenu zvezdu, preokrenuli rezultat.

Usledio je haos i izuzetno nemile scene kada su roditelji počeli da prave incidente, ubacuju flaše na teren, stručni štab je krenuo na arbitre…

„Divlji roditelji na tribinama tada su počeli da bacaju flaše na našu decu, suparnički stručni štab je napao sudiju, utakmica je bila prekinuta…. Na kraju, pobedili smo sa 2:1. Sramota da te je, FK Stari Aerodrom“ – naveo je ruski klub u saopštenju nakon meča.

Ono što je posebno tužno je da je, nakon što se haos raščistio, primećeno da su povređena i deca, a jedan od mališana je meč napustio zavijene glave.

Emocije su u sportu uvek prisutne i prihvatljive dok postoje u određenim granicama ali se mora najstrože osuđivati svaki vid nasilja naročito
Kada su u pitanju deca.