Partizan pobedio Albu!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su savladali Albu u gostima sa 83:94 u okviru 33. kola Evrolige i tako pred završtetak regularnog dela ostali u igri za plasman u plej-in.

Tokom prvog poluvremena Partizan je sa lakoćom dominirao a Alba nije nikako mogla da nađe rešenje za ofanzivnu igru crno-belih. Prednjačili su raspoloženi Ledej, Doužir i Panter, dok su izabranici Željka Obradovića u odbrani držali strogu disciplinu i nisu ostavljali nejakoj Albi preveliki prostor.

Drugo poluvreme je počelo u sličnom maniru, a Partizan je rešio da pre isteka treće četvrtine napravi ogromnu razliku. Alba nije dozvolila i krenula je u seriju koju je Obradović probao da prekine tajm-autom. Panterova borbenost je spasila Partizan osetnijeg priključka. Vecelov koš uz faul nije pomogao jer je promašio slobodno bacanje. Istom merom je uzvratio Panter koji je bio precizniji sa linije. Igralo se čisto i bez previše faulova, što je dozvoljavalo ofanzivniju košarku za šta su zaslužne i sudije. Nekoliko minuta je prošlo da su obe ekipe ekspresno koristile napade i postizale koševe naizmenično. Razliku su pravile povremene trojke, ali je većina poena postignuta nakon prodora. Ulazak Smajlagića je uneo svežinu i doneo pet ekspresnih poena. Borben je bio Partizan, a rezultat je oslikavao stanje na terenu. Dobar učinak igrača sa klupe je pratio i Anđušić sjajnom trojkom u padu.

Sporije je počela poslednja četvrtina, uz nekoliko faulova sa obe strane, što je više odgovaralo Partizanu. Nekoliko puta je lopta ispala iz ruku Partizanovim igračima, a Anđušić je doživeo i lakšu povredu glave kojom je iznudio peti faul i isključenje Kumađea. Kaboklov nesportski faul je doneo ukupno pet poena Albi koja je prišla na minus pet. Greške Partizana su postojale ali su ih igrači Albe pratili pa nisu uspevali da priđu rezultatski. Ubrzao se meč u nastavku, ali je Partizan uspevao da održi prednost. Uozbiljile su se odbrane oba tima zbog čega je usledio perido bez poena. Timan je pogodio koš uz faul, da bi promašio otvoren šut za tri poena čime se izbegla nepotrebna drama, a zakucavanje Avramovića je značilo početak kraja. Alba nije uspela da ozbiljnije pripreti do kraja pa je Partizan sa lakoćom odneo nepohodnu pobedu – četvrtu u gostima ove sezone.

Najefikasniji je u redovima Partizana bio Naneli sa 19 poena dok je Timan u Albi odigrao sjajnu partiju i zabeležio dabl-dabl od 20 poena i 11 skokova.

U poslednjem kolu crno-beli dočekuju direktnog konkurenta za plej-in – Valensiju, dok Alba gostuje Panatinaikosu.