Partizan u poslednjem trenutku do pobede!

Foto: Starsport

Kakav meč na krovu TC “Stadion”! Uprkos slabom prvom poluvremenu, Voždovac su odigrali sjajan drugi deo meča, a konačan rezultat je glasio 2:3 u korist crno-belih zahvaljujući golu u poslednjim trenucima meča!

Uvodni minuti su protekli u znaku ofanzive crno-belih koji su ,,leteli’’ oko protivničkog gola, ali su znatno opasniji bili kontranapadi kojima su ,,Zmajevi’’ pretili golu Aleksandra Jovanovića. Nije bilo ozbiljnijih prilika sve do sredine poluvremena kada je Voždovac prešao u potpunu ofanzivu, a Partizan je bio prinuđen da se brani. Ipak, u 39. minutu se ističe Baždar koji nakon nekoliko odbitaka dolazi u priliku da uputi šut, što čini izuzetno precizno i plasira loptu u levu ,,malu mrežu’’ pa Partizan odlazi na poluvreme sa vođstvom od 1:0.

U drugom poluvremenu Partizan je nastavio inicijativu sa kraja prvog dela igre, ali kolosalna greška Severine u 55. minutu primorava Ovusua da napravi penal nad Neškovićem koji ga odlično izvodi i izjednačuje rezultat. Svesni da moraju da pojačaju ofanzivu, izabranici Igora Duljaja “okupiraju” gol domaćeg tima i uspevaju da pogode u 75. minutu zahvaljujući Filipoviću koji se najbolje snašao nakon odličnog centaršuta Zahida. Rasplet neverovatnog meča se još nije nazirao ni u poslednjih 10 minuta budući da je u 80. Flemings iskoristio “spušten gard” odbrane Partizana, protutnjao kroz defanzivnu liniju crno-belih i pogodio šutem koji se odbio ispred Jovanovića za 2:2. Činilo se da je podela bodova izvesna sve do sudijske nadoknade u kojoj se prvo istakao Jovanović odbranom zicera, da bi Stojković prelepim udarcem postigao pobednički gol i tri boda odneo u Humsku.

U narednom kolu Partizan dočekuje Novi Pazar dok Voždovac gostuje Niškom Radničkom.