Partizan u ulozi „treća sreća“: Sada će igrati KLS!

FOTO: Starsport

Partizan ne može treći put da izbegne Košarkašku ligu Srbije.

Recimo, da su se strasti stišale, ali valja podsetiti na genezu sukoba, nesuglasica, a akteri priče su Partizan, KLS, KSS, Crvena zvezda…

Postojala je realna opasnost da se Partizan odrodi od domaćeg takmičenja, ali ipak, crno-beli se vraćaju kući. Mnogi još spominju (ne)izrečene kazne na račun Partizana, jedno vreme se glasno pričalo i o suspenziji, odnosno selidbi dva ranga niže višestrukog državnog prvaka.

Partizan je 2022. godine „preko noći“ odustao od učešća u plej-ofu KLS.

Predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović, ubrzo je naveo razlog, izrazio nezadovoljstvo zbog propisa da se prednost domaćeg terena u plej-ofu KLS dodeljuje bolje plasiranom timu u ABA ligi.

Zatim se dugo čekalo da tadašnji disciplinski sudija KLS Dragutin Ilić saopšti kazne. Kao što je poznato, Partizan je najpre kažnjen sa 1.800.000 dinara i nešto kasnije dodatno sa 900.000 dinara zbog neizmirenog prvobitnog duga, a trener Željko Obradović i ondašnji direktor Dejan Kijanović su suspendovani na po četiri utakmice.

Svakako, nadamo se da je povratak Partizana u KLS zaista (treća) sreća i početak nove ere u  domaćem prvenstvu, prvi korak ka jačanju i stvaranju jedinstvene, profesionalne lige, sa najkvalitetnijim ekipama i igračima, pre svega, domaćim…

Sve u svemu, da rezimiramo, Partizan se vraća kući i to raduje. Videćemo uskoro šta će crno-beli ove sezone da urade u Evroligi i u regionu, kao i da li će srpski večiti rivali dobiti stalne licence za učešće u najjačem evropskom takmičenju.

U svakom slučaju, očekuje ih završnica KLS kao kruna svake sezone. Iako bez direktne prohodnosti u Evropu, zadržalo se u njoj stare, dobre domaće takmičarske draži. I šarma i znanja i kvalitet čuvene ovdašnje škole košarke.