PETROVIĆ DOBIO POHVALE I PORED DEBAKLA: „Da nije bilo njega izgubili bi 10:0“

Srpski golman Đorđe Petrović istakao se kao najbolji pokazatelj koliko je Čelsi bio neefikasan u gradskom derbiju sa Arsenalom.

Iako je primio čak pet golova, Petrović je dobio brojne pohvale posle meča, uz jedinstven stav analitičara da je bio najbolji pojedinac svog tima.

Čak ni navijači Čelsija nisu zamerili mladom golmanu zbog pet golova u mreži svog tima, iako je posle njegovog kiksa Arsenal poveo 1:0 već u četvrtom minutu.

Petrović je u nastavku meča prilično dobro branio, imao i pet odbrana, ali nije imao podršku saigrača iz odbrane.

„Ovaj 24-godišnjak je nakon kiksa imao niz sjajnih odbrana i sprečio da rezultat ne bude baš urnebesan“, komentar je Petrovićeve igre na portalu Čelsijevih navijača. „Bilo bi 10:0 da nije Petrović ovako branio u većem delu meča“, dodaju navijači.

Niti fudbalski portali vide Petrovića kao krivca za 0:5.

„Tužno je kako je propustio prvi gol na bližoj stativi. Napravio je nekoliko pristojnih odbrana od Haverca, sprečio je potencijalni autogol Disasija, ali nije mogao da se približi nijednom od Arsenalovih udaraca u drugom poluvremenu“, piše „Goal“.

A kolege sa sajta „90.min“ su Petrovića proglasile za najboljeg pojedinca u dresu Čelsija.

„Golman se iskupio i napravio je četiri ili pet zaista odličnih odbrana, kako bi sprečio da ovo bude još gore“.

Legendarni premijerligaški štoperi Rio Ferdinand i Martin Kion čak ne zameraju previše Petroviću na pomenutom kiksu sa otvaranja meča kada ga je matirao Leandro Trosar.

„Nisam se složio sa momcima u komentarima. Nisam mislio da golman može mnogo da uradi. Bilo je prebrzo“, rekao je Ferdinand, a bivši defanzivac Arsenala se složio, „Nikada nisam zadovoljan što je moj golman to pustio na bližoj stativi, ali s obzirom na brzinu koja mu je nailazila, mislim da nije mogao da reaguje tamo.“

Pored Trosara, Petrovića su dva puta savladali Ben Vajt i Kai Haverc.