Pioniri FS Beograda pobednici Memorijala „Pera Jocić“

Foto: FS Vojvodine

Pionirska reprezentacije FS Beograda pobednik je 22 . Memorijala „Pera Jocić“.  Dečaci iz Beograda u finalnoj utakmici bili su bolji od domaćina FS Vojvodine, ostvarivši pobedu rezultatom 4:0. U borbi za treće mesto, FS  Regiona istočne Srbije bio je uspešniji od FS Regiona zapadne Srbije (2:1).

Ovaj turnir organizuje se u znak sećanja na nekadašnjeg generalnog sekretara pokrajinske kuće fudbala. Po tradiciji, učešće uzimaju selekcije pionira, a ove godine to su bili igrači rođeni 2009. godine.

Prvog dana odigrani su polufinalni dueli u kojima su kao pobednici izašli pioniri Vojvodine i Beograda. „Lale“ su savladale vršnjake iz FSRzS sa 3:1, dok je istim rezultatom završen duel FSB – FSRiS.

Finalna utakmica bila je kvalitetna i zanimljiva, a selekcija Beograda je ostvarila ubedljiv trijum, što i  je na kraju donelo deseti pehar na ovom takmičenju. Strelci su bili: Nikolić (dva), Pavlović i Milvud po gol.

U utešnom finalu FSRiS je golovima Trajilović (penal) i Božanića, savladali FSRzS (2:1). Jedini gol za „zapad“ postigao Milovanović.

Kao što običaj nalaže, po završetku finalnog meča, usledila je ceremonija dodele priznanja ekipama za plasman, kao i najuspešnijim pojedincima.

Odlukom posebnog žirija za najboljeg  igrača proglašen je Mihajlo Popović iz selekcije Beograda, inače član Partizana, a njegov klupski drug Andrej Nikolić, proglašen je za naboljeg strelca. Najbolji golman je Marko Banjac iz FS Vojvodine.

Kao i mnogo puta do sada Fudbalski savez Vojvodine, bio je sjajan organizator ovog turnira, uz obećanje da će naredni da bude još kvalitetniji.