Rukomet, Plej-of za ulazak u Superligu: Kolubara korak bliža cilju

Foto: RK Kolubara

Rukometaši Kolubare pobedom nad Kikindom (27:26), poveli su u finalnoj seriji plej-ofa za ulazak u Superligu Srbije. U sjajnom  ambijentu i pred preko 1.000 gledalaca, Lazarevčani su izvojevali pobedu u duelu sa izuzetno kvalitetnim i nadahnutim gostima iz Banata.

Prva utakmica pokazala je da su obe ekipe zasluženo izborile pravo igranja u završnici, jer su prikazale partiju na nivou najvišeg ranga.

Kikinda je odlično otvorila utakmicu, stvarala je rezultatsku razliku da bi na odmor otišla sa kapitalnih 13:9.

Nastavak donosi furiozne napade popularnih „krtica“, pa su igrači u zeleno-crnim dresovima stizali i sustigli prednost gostijiu. Bilo je to u dva navrata ‚17:17 i 20:20. Tek u 53. minutu izabranici trenera Aleksandra Marjanovića, stiču prvu prednost 24:23. Do kraja se vodila grčevita borba za svaku loptu, ali kada je domaći tim stekao dva gola razlike 27:25 bilo je jasno da će Lazarevčani da steknu prednost u seriji.

U redovima Kolubare najefikasniji igrač bio je Vukašin Vujošević sa devet postignutih golova, dok je Luka Mikić postigao šest. Kod Kikinde najbolji je bio Nikola Vrgović koji se sedam puta upisivao u strelce.

Revan meč je na programu u nedelju u Kikindi od 19 časova.