POBEDA U ATINI DALA VETAR U LEĐA: Makabi želi publiku u Beogradu!

Košarkaši Makabija poveli su u plej-of seriji protiv Panatinaikosa, ostvarivši pobedu u Atini rezultatom 91:87, čime su stekli prednost brejka u četvrtfinalu.

Tim Odeda Kataša sledi sledeći meč u Atini, zakazan za četvrtak, 25. aprila. Međutim, prema izveštajima iz izraelskih medija, Makabi želi da obezbedi podršku svojih navijača i u Beogradu, gde bi eventualno odigrao naredne mečeve.

Prema informacijama portala Sports Vala, Makabi želi da poveća broj dozvoljenih gledalaca u Beogradskoj areni. Trenutno je dozvoljeno prisustvo samo 300 ljudi, ali klub iz Tel Aviva teži ka tome da se taj broj poveća na 1.000 gledalaca. Plan je da se mečevi odigraju u Areni 30. aprila (u 19:00) i 2. maja (u 20:45), ukoliko za to bude potrebe.

Podsećamo da je Makabi, izuzev prvog meča regularnog dela sezone, igrao sve svoje utakmice kod kuće u Beogradu, što je posledica situacije ratnih sukoba između Izraela i Palestine. Ova želja za podrškom publike u Beogradu dodatno pokazuje važnost navijača u sportskim događajima, ali takođe naglašava i želju Makabija da ostvari što bolje rezultate u ovom ključnom delu sezone.