Premijer liga – Pregled dana!

Foto: Reuters/Molly Darlington

Iza nas je u Premijer ligi odigrano tri utakmice, a gosti su bili i više nego uspešni.

Brentford je savladao Luton i tako ga ostavio u zoni ispadanja. Visa je golovima u prvom poluvremenu doneo prednost gostima i gotovo obezbedio tri boda svojoj ekipi. Treći pogodak je postigao Pinok u 62. minutu, a samo dva minuta kasnije je Luis-Porter povisio na ubedljivih 4:0. Šade je petardirao Luton, a utešni gol za domaćina je postigao Beri u petom minutu nadoknade.

Barnli je takođe bio ubedljiv na gostovanju pobedivši Šefild sa 1:4. Mrežu je načeo Larsen u 38. minutu, dok je 120 sekundi kasnije Asinjon povisio na 2:0. Hamer je u 52. minutu smanjio prednost i uneo nadu u svoju ekipu. Samo pet minuta nakon gola, Foster je ponovo doveo Barnli do duple prednosti, a konačan rezultat je postavio Gudmundson u 71. minutu.

U trećoj utakmici današnjeg programa, Arsenal je savladao Vulverhempton rezultatom 2:0. Trosar je doveo “Tobdžije u vođstvo u 45. minutu, dok je Odegard u petom minutu nadoknade drugog poluvremena postavio konačan rezultat.

U ne tako zanimljivoj utakmici za gledaoce, uspeli su izabranici Mikela Artete da slave i ostanu u trci za titulu. Trenutno imaju 74 boda, dok Mančester Siti ima 73 sa utakmicom manje. Treći je Liverpul sa 71, ali takođe ima jednu odigranu utakmicu manje.