Premijer liga – Pregled dana

Foto: Football London


Zanimljiv dan je za nama kada je u pitanju Premijer liga, a najinteresantnije je bilo u duelima Notingem Foresta i Wulverhemptona odnosno Bornmuta i Mančester Junajteda.

Notingem Forest – Vulverhempton 2:2

Kunja je doveo Vulvse u prednost u 40. minutu, ali je do kraja poluvremena Gibs-Vajt poravnao rezultat. Danilo je pogotkom u 57. minutu doneo Notingemu totalni preokret. Međutim, Kunja se svojim drugim golom potrudio da njegov tim sa jednim bodom ode kući.

Bornmut – Mančester Junajted 2:2

Bornmut je dva puta vodio, a Bruno Fernandeš je oba puta poravnjavao rezultat. Poveli su domaći golom Solankea, da bi Portugalac golom u 31. minutu izjednačio. Klajvert je samo pet minuta kasnije ponovo doveo Bornmut u prednost, ali je Fernandeš sa bele tačke doneo bod svojoj ekipi.

Njukasl – Totenhem 4:0

Njukasl je počistio kod kuće Totenhem, a junak je bio Isak, koji je postigao dva pogotka. Otvorio je ovu sjajnu utakmicu golom u 30. minutu, dok je drugi put mrežu tresao u 51. minutu. Pogađali su još Gordon i Šar.

Mančester Siti – Luton 5:1

Petardirao je tim Pepa Gvardiole slabašni Luton i nastavio trku za titulom. Hašioka je postigao autogol, dok je na 2:0 povisio Kovačić u 64. minutu. Haland je sa bele tačke doneo prednost od tri gola, ali je smanjio Barkli pogotkom u 81. minutu utakmice. Doku i Gvardiol su pogađali do kraja susreta i naneli težak poraz gostima.

Brentford – Šefild Junajted 2:0

Nakon mirnog prvog poluvremena, drugo je počelo autogolom Arblastera. Tačku na ovaj duel je stavio Onjeka u trećem minutu nadoknade.

Barnli – Brajton 1:1

U ne toliko dopadljivoj utakmici za gledanje, domaćin je došao do prednosti u 74. minutu golom Braunhila. Međutim, pet minuta kasnije je Murić pogodio svoju mrežu i postavio konačan rezultat.